Ga terug

Femke. Drachtig van Nashville Star voor 2023.

 

Femke. United x Jazz. Geboren op 14 maart 2010. NMK/Elite/Ibop dressuur. Stokmaat 1.70. Een NMK merrie met heel veel lossigheid en lichaamsgebruik. Als drie jarige derde van Nederland op de merriekeuring, een achterbeen met de x-factor wat we zo graag zien in de fokkerij. Ook het voorbeen mag genoemd worden ! Het karakter is heel fijn, zachtaardig en eerlijk. Ze is als vijf jarige geslaagd voor haar Ibop test.

IMG_6750

Vader United; Dé prestatie vererver van het KWPN ! United heeft het afgelopen jaar (2018) grote internationale erkenning verkregen, omdat hij de koppositie inneemt van de prestigieuze International Progency Value (IPV) ranking met de nafok tot 12 jaar! United is een fokhengst zoals er maar weinig zijn. Hij geeft zeer goed bewegende paarden door die met sterke verbindingen kunnen lopen. Dit had United zelf ook al als jong paard waardoor hij de Verrichtingstest won met maar liefst een 9.5 voor de draf, een 9.5 voor de galop en een 9.5 voor de aanleg als dressuurpaard. Hoogste punten ooit gegeven. Hij was met Edward Gal succesvol in de Gand Prix dressuur.

Voorvader  Jazz is een goedgekeurde preferente dekhengst en top dressuurpaard. Hij werd internationaal uitgebracht op Grand Prix niveau (dressuur) door Tineke Bartels en Kirsten Beckers. Hij is de afgelopen jaren de absolute nummer één dekhengst in de fokkerij, met waardevolle nakomelingen als wereldkampioen Jerich Parcival, Johnson, Westpoint en vele anderen. Jazz is gefokt door Huub van Helvoirt en nam in 2011 afscheid van de sport.

De familie van Femke is opvallend in de sport. en de fokkerij,  haar halfzus Hester v Apache was kampioen van Zuid-Holland op de merrie keuring, en werd in Ermelo vierde van Nederland, ze loopt nu grand Prix dressuur in Amerika. Haar vier jarige broer loopt succesvol in de sport. En haar  oudste oudste broer v Trento B was een derde bezichtigingshengst waarna hij werd verkocht naar Amerika, waar hij internationale dressuur succesvol loopt met Katie Riley.

Hengst United.

17-4ba48b3aa0989