Governor (v Totilas) X Viola Elite/Sport/Dres V. Negro. GEBOREN.

Cornelissen-A-Governor-ERME16R731213[1]Governor-1[1]Cornelissen-A-Governor-ERME16R731173[1]

 

Onze Viola Elite/Sport/Dres  V. Negro X Krack C verwacht voor 2019 een veulen van de bewezen hengst Governor, hij is een goedgekeurde zoon bij het KWPN van niemand minder dan de legendarische Totilas. De moederlijn van Governor bestaat louter uit merries en hengsten die allen Prok goedgekeurd zijn en in de sport in de klasse Z of hoger lopen. Governor zelf heeft met Adelinde Cornelissen een rij van successen behaald. Het begon op de verrichting, waar met een geweldige lijst slaagde bij het KWPN.  Dit heeft hij met Adelinde  ruimschoots bewezen,Deze goede prestaties zijn te danken aan Governor’s uitzonderlijke pedigree. Zijn vader is Totilas, het allerbeste dressuurpaard van zijn generatie, die vele wereldrecords vestigde en een fenomeen was onder het zadel van Edward Gal. Zijn moeder is de bekende merrie Orleans (v. Jazz) de volle zus van Olympiadepaard Parzival (Adelinde Cornelissen) en Fleau de Baian die inmiddels ook zeer succesvol is onder Adelinde Cornelissen op Lichte Tour niveau. Governor behaalde in de zomer van 2017 een zilveren medaille onder zijn amazone Adelinde Cornelissen tijdens de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden. Nadat hij al een fantastisch NK had gelopen en als 4- en 5-jarige altijd vooraan heeft meegelopen tijdens de KWPN hengsten-competitie. Als 3- jarige werd Governor in 2014 al bekroond als reservekampioen van de KWPN hengstenkeuring. Dit jaar werden maar liefst 10 zonen van hem aangewezen voor de tweede bezichtiging. Een ongekend aantal. Deze nakomelingen uit zijn eerste jaargang vallen op door hun moderne dressuurmodellen en sterke bewegingen. De oudste nakomeling van Viola is de zwarte Elite merrie Gigi Valentina V. Voice(= De Niro) die we zelf hebben gefokt uit Viola, zij liep in de finale van de Pavo-Cup in 2015 en werd daarbij elfde van Nederland en liet goedgekeurde hengsten achter zich ! Dit jaar hebben we de dochter Kyrie Eleison v Lord Leatherdale zelf voor de keuring klaargemaakt, en deze werd prachtig ster en voorlopig keur met geweldige punten.  Viola die zelf ook op het hoogste niveau in de sport heeft gelopen, zeer apart kan draven, en een ijzersterk achterbeen heeft, en dit zeer sterk doorgeeft, zal volgens ons met Governor, die zijn maat en lengte zal doorgeven een perfecte match zijn. Twee zeer goede werkwillige prestatie en sport moederlijnen, en vaderlijnen zeer bewezen van Viola en Governor verenigd in dit bijzondere te verwachten veulen voor 2019 !

Glamourdale x Horona Elite/eptm/dress v. Uphill. GEBOREN.

Charlotte Fry - Glamourdale KWPN Hengstenkeuring 2018 © DigiShots

glamourdale-winner-7yo[1]1486376215glamoukop[1]

Onze Horona Elite/Eptm/Dress v. Uphill x Jazz verwacht in 2019 een veulen van de krachtpatser en galop-machine Glamourdale. Horona zelf komt uit een stam van louter elite, preferente en prestatie merries en hengsten, aan zowel vaders als moederszijde. In de sport laten de nakomelingen uit deze stam ook zeer goed van zich horen, zelf heeft ze een geweldige keuring gelopen met extreem goede punten, ook is ze tijdens de EPTM merrie test van het KWPN naar huis gegaan met mooie punten.  Glamourdale is de onbetwiste kampioen van de hengstenkeuring 2014 en de reserve kampioen van de KWPN verlichtingstest 2014.

Glamourdale is mooi, Glamourdale is imponerend, Glamourdale is super gefokt, Glamourdale is extreem talentvol, Glamourdale is compleet, Glamourdale “Got it All”.

Glamourdale is een zoon van de “kampioenmaker” Lord Leatherdale, gefokt uit de preferente prokmerrie Thuja (v.Negro), een van Nederlands beste fokmerries.
Thuja tekent voor het moederschap van de topper “Glamourdale” en de beide “Elite” merries Zonnebloem (v. Polansky) en Fresia (v. Jazz). Thuja is een volle zus van het Engelse A kader top Grand Prix paard Numberto (Spencer Wilton) en nicht van het zeer succesvolle lichte tour paard Willem Alexander (v.Negro x Flemmingh x Ahorn). Overgrootmoeder Clementine (v.Ulft) bracht Händel (v.Wolfgang) het internationale top paard van Michael Whitaker.Dit jaar hadden Glamourdale en Charlotte Fry, zijn amazone  een doel; Goud meenemen naar Den Hout. Na een sterke proef zonder fouten en waarin Glamourdale zijn ongekende talenten kon laten zien wonnen ze met 87,05%. Het publiek en de jury lieten duidelijk hun enthousiasme horen. Ook deze keer kreeg Glamourdale de ultieme 10 voor zijn galop. De stap werd beoordeeld met een 7,6 de draf een 9,8. Submission een 9,4 en perspectief een 9,5. Een topscore. Wereldkampioen !

We hopen op een gezond veulen in 2019 uit deze prachtige combinatie van twee geweldige paarden !

 

 

 

Governor(v. Totilas)  X Venice Elite/Ibop/Dressuur V. Negro. GEBOREN.

Governor-1[1]Cornelissen-A-Governor-ERME16R731173[1]Cornelissen-A-Governor-ERME16R731213[1]

 

 

Venice Elite/Ibop/Dress V. Negro verwacht in 2019 ook, net als Viola een veulen van de legendarische bewezen hengst Governor, een combinatie waar met zorg over nagedacht is. Governor behaalde in de zomer van 2017 een zilveren medaille onder zijn amazone Adelinde Cornelissen tijdens de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden. Nadat hij al een fantastisch NK had gelopen en als 4- en 5-jarige altijd vooraan heeft meegelopen tijdens de KWPN hengsten-competitie. Als 3- jarige werd Governor in 2014 al bekroond als reservekampioen van de KWPN hengstenkeuring. Dit jaar werden maar liefst 10 zonen van hem aangewezen voor de tweede bezichtiging. Een ongekend aantal. Deze nakomelingen uit zijn eerste jaargang vallen op door hun moderne dressuurmodellen en sterke bewegingen.Deze goede prestaties zijn te danken aan Governor’s uitzonderlijke pedigree. Zijn vader is Totilas, het allerbeste dressuurpaard van zijn generatie, die vele wereldrecords vestigde en een fenomeen was onder het zadel van Edward Gal. Zijn moeder is de bekende merrie Orleans (v. Jazz) de volle zus van Olympiadepaard Parzival (Adelinde Cornelissen) en Fleau de Baian die inmiddels ook zeer succesvol is onder Adelinde Cornelissen op Lichte Tour niveau.  Onze Venice, de dochter van Negro, die zich inmiddels ook in sport en fokkerij ruimschoots heeft bewezen, is dit een mix van louter top dressuur bloed verenigd in het te verwachten veulen !   We verwachten dat Governor in combinatie met onze Venice, een sterk gebouwd veulen met maat geeft met veel bloed en een sterk achterbeengebruik, zo ook voor later veel aanleg voor de dressuur met veel vermogen en aanleg om te schakelen, zoals Negro dit doorgeeft. Hopelijk komen onze verwachtingen uit , vol verwachting klopt ons hart !                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Imposantos (v. Wynton ) X Heart Catcher v.Keur/Ster/Prok v. Armani. GEBOREN.

 

e35a2e9ded06ddf854304ea86ceb6b11_kbimposantos2[1]SERIE-45-Imposantos-v-Wynton-x-Zarina-elite-ibop-prok-v-Krack-C-Medium-1[1]f.jwwb.nl_public_g_w_t_temp-kiopimfkxffxlmiyphsr_g04ftg_VeezeB-Imposantos-DenBosch-1[1]

Bart Veeze - Imposant W KWPN Kampioenschappen 2017 © DigiShots

© DigiShots

 

Onze zelf gefokte zwarte parel Heart Catcher v.keur/ster/prok v Armani x Ferro verwacht in 2019 een veulen van de jonge fantastisch gefokte hengst Imposantos v Wynton X Krack C. Elke keer als ik hem zie dan bezorgt hij mij kippenvel, wat een wereld paard ! Deze zeer werkwillige hengst wist als drie jarige de VSN trofee te winnen onder zijn vaste ruiter Bart Veeze. Een half jaar later in de zomer van 2017 behaalden ze een derde plaats tijdens de PAVO-cup voor vier jarige dressuurpaarden.
In het najaar van 2017 werd deze opvallende verschijning na het zeer goed afleggen van de verrichtingstest bij KWPN goedgekeurd met niet minder dan 89 punten en mocht zicht daarmee de verrichtingskampioen noemen. Alle onderdelen werden beloond met een 9. Met uitzondering van de galop waar hij een 8.5 voor kreeg.Het KWPN verrichtingsrapportage is zeer lovend:
“Imposantos is een eerlijke, betrouwbare en ongecompliceerde hengst. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, actief en zeer goed van ruimte. De draf is expressief, goed van ruimte met een actief en krachtig ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop is krachtig bergop met zeer veel gedragenheid en ruimte. Imposantos beweegt met een zeer goede houding met zeer veel balans en lichaamsgebruik. Als dressuurpaard heeft Imosantos zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel”.
Vader Wynton wordt door Madeleine Witte-Vrees uitgebracht op Grand Prix niveau. De moeder van Imposantos is een Elite dochter van Krack C die meerdere achten behaalde tijdens de merrietest. Verder komen uit deze merrielijn de KWPN gekeurde hengsten Landeur en Tolando. Moeder Zarina is een halfzus van het Grand Prix-dressuurpaard Tarina (v Jazz) van Katja Gevers, en uit de lijn komen diverse sportpaarden op ZZ-Licht-niveau en hoger, zoals de Lichte Tour-paarden Best Caol (v Daddy Cool) en Erina (v Jazz).

De 4-jarige dressuurhengst Imposantos is met topcijfers en een totaal van 89 punten ingeschreven in het KWPN-stamboek. In Ermelo was de eindpresentatie van de Wynton-zoon, die in de zomer van 2017 zomer derde werd tijdens de Pavo Cup.

De zwarte Imposantos (gefokt door W. Wijnen uit Berlicum) van Theo Driessen kreeg voor de galop een 8,5, voor de overige onderdelen allemaal een 9. ‘Imposantos maakte in de van 2017 zomer zijn mooie afstamming al waar tijdens de Pavo Cup en ook tijdens het verrichtingsonderzoek heeft hij een zeer goede indruk achtergelaten,’ licht de voorzitter van de hengstenkeuringscommissie Bert Rutten toe.

‘Het is een hengst met een heel goed dressuurmodel. Bewegen doet hij met veel expressie, zweefmoment en beentechniek.’

In 2018 wint Imposantos met overmacht de PAVO cup met zijn ruiter Bart Veeze. Vol verwachting tellen we af naar dit bijzondere genetisch samengestelde veulen naar 2019 !

 

Jerveaux (v. Ferdeaux) X Kyrie Eleison v.keur/ster/D-Oc (prok) v Lord Leatherdale.GEBOREN.
DenBoschpresentatieBartVeeze-3[1]f.jwwb.nl_public_g_w_t_temp-kiopimfkxffxlmiyphsr_6msp9k_VeezeB-Jerveaux-GalopHKDB17[2]f.jwwb.nl-public-g-w-t-temp-kiopimfkxffxlmiyphsr-akpnfk-jerveaux110517-5061-1[1]img-8248[1]

Onze zelf gefokte Kyrie v.keur/ster/D-OC (prok) verwacht haar eerste veulen in 2019 van de jonge zeer getalenteerde jonge hengst  Jerveaux, die onder het zadel loopt met Bart Veeze. Deze zeer moderne hengst is net als Governor gefokt uit een volle zus van Parzival.
Jerveaux is in het voorjaar van 2017 goedgekeurd voor het KWPN. Tijdens dit verrichtingsonderzoek viel hij op met zijn enorme bereidheid tot werken en drie bovengemiddelde basisgangen met veel afdruk. Deze werden dan ook beoordeeld met een 8.5. Voor souplesse, houding en balans ontving hij zelfs twee keer een 9. Jerveaux staat in training bij Bart Veeze die hem verder zal opleiden.
Zijn vader Ferdeaux is op dit moment zeer succesvol in de Prix St. Georg. Ook als verever breekt hij steeds meer door. Veel van zijn nakomelingen scoren hoog op keuringen. Al deze nakomelingen worden gekenmerkt door ras en lichtvoetige bewegingen.

Jerveaux zijn moeder is de Elite merrie D’avance de Baian. Zij ontving op de IBOP een mooie score van 83.5 punten. D’avance de Baian is niemand minder dan de volle zus van Olympiadepaard Parzival (Adelinde Cornelissen) en Fleau de Baian die inmiddels ook zeer succesvol is onder Adelinde Cornelissen op Lichte Tour niveau. Verder komen uit deze zeer prestatie rijke stam ook nog TC Athene (v. United), de PAVO-cup winnaar en deelnemer van het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden en op dit moment bijzonder succesvol onder Jeanine Nieuwenhuis bij de young riders. Volle broer Brentano (v.United) werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en nam ook deel aan de kampioenskeuring tijdens de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch. Haar aangewezen zoon Vancouver (v.Polansky) is in Amerika in de Prix St Georges uitgebracht. En de KWPN hengst Governor die afgelopen zomer zilver behaalde op het WK voor jonge dressuurpaarden.

Kyrie heeft afgelopen zomer een geweldige keuring gelopen, en is met hoge punten opgenomen in het stamboek, onder andere 80 voor exterieur, 80 draf en 85 op de galop. Op de centrale keuring werd ze derde van haar leeftijdsgroep, en voorlopig keur verklaard. Haar moeder Viola kennen we allemaal en behoeft geen uitleg. Uit deze lijn komen zeer veel goede sport en keuringspaarden, en niet te vergeten het Olympische paard Cosmo onder Sonke Rotenberger, die zéér nauw verwant is aan Kyrie én Viola. Het is ontzettend gaaf en speciaal om nu bij Kyrie het eerste veulen te verwachten, met heel veel blijdschap tellen we hoopvol af naar naar 2019, dat we een gezond veulen mogen krijgen.