Governor (v Totilas) X Viola Elite/Sport/Dres V. Negro. Begin 2020.

Cornelissen-A-Governor-ERME16R731213[1]Governor-1[1]Cornelissen-A-Governor-ERME16R731173[1]

 

Onze Viola Elite/Sport/Dres  V. Negro X Krack C verwacht voor 2020 weer een veulen van de bewezen hengst Governor, hij is een goedgekeurde zoon bij het KWPN van niemand minder dan de legendarische Totilas. De moederlijn van Governor bestaat louter uit merries en hengsten die allen Prok goedgekeurd zijn en in de sport in de klasse Z of hoger lopen. Governor zelf heeft met Adelinde Cornelissen een rij van successen behaald. Het begon op de verrichting, waar met een geweldige lijst slaagde bij het KWPN.  Dit heeft hij met Adelinde  ruimschoots bewezen,Deze goede prestaties zijn te danken aan Governor’s uitzonderlijke pedigree. Zijn vader is Totilas, het allerbeste dressuurpaard van zijn generatie, die vele wereldrecords vestigde en een fenomeen was onder het zadel van Edward Gal. Zijn moeder is de bekende merrie Orleans (v. Jazz) de volle zus van Olympiadepaard Parzival (Adelinde Cornelissen) en Fleau de Baian die inmiddels ook zeer succesvol is onder Adelinde Cornelissen op Lichte Tour niveau. Governor behaalde in de zomer van 2017 een zilveren medaille onder zijn amazone Adelinde Cornelissen tijdens de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden. Nadat hij al een fantastisch NK had gelopen en als 4- en 5-jarige altijd vooraan heeft meegelopen tijdens de KWPN hengsten-competitie. Als 3- jarige werd Governor in 2014 al bekroond als reservekampioen van de KWPN hengstenkeuring. Dit jaar werden maar liefst 10 zonen van hem aangewezen voor de tweede bezichtiging. Een ongekend aantal. Deze nakomelingen uit zijn eerste jaargang vallen op door hun moderne dressuurmodellen en sterke bewegingen. De oudste nakomeling van Viola is de zwarte Elite merrie Gigi Valentina V. Voice(= De Niro) die we zelf hebben gefokt uit Viola, zij liep in de finale van de Pavo-Cup in 2015 en werd daarbij elfde van Nederland en liet goedgekeurde hengsten achter zich ! Dit jaar hebben we de dochter Kyrie Eleison v Lord Leatherdale zelf voor de keuring klaargemaakt, en deze werd prachtig ster en voorlopig keur, en daarna elite met geweldige punten.  Viola die zelf ook op het hoogste niveau in de sport heeft gelopen, zeer apart kan draven, en een ijzersterk achterbeen heeft, en dit zeer sterk doorgeeft, zal volgens ons met Governor, die zijn maat en lengte zal doorgeven een perfecte match zijn. Dit is haar tweede dracht van Governor. Twee zeer goede werkwillige prestatie en sport moederlijnen, en vaderlijnen zeer bewezen van Viola en Governor verenigd in dit bijzondere te verwachten veulen voor 2020 !

Kilian v. Sir Donnerhall x Horona Elite/eptm/dress v. Uphill. Begin 2020.

f.jwwb.nl_public_g_w_t_temp-kiopimfkxffxlmiyphsr_j4n6vb_KilianvSirDonnerhallBartVeeze9zonderspant[1]bew40-Kilian-Singapore-v-Sir-Donnerhall-x-Darina-v-De-Niro-stand[1]kilian-singapore-700x605[1]1522872751_kilian_singapore_v_sir_donnerhall_x_de_niro_hoofd_(medium)[1]1547411748_kilian_v_sir_donnerhall._bart_veeze2[1]

 

Onze Horona Elite/Eptm/Dress v. Uphill x Jazz verwacht in 2020 een veulen van de krachtpatser Kilian. Horona zelf komt uit een stam van louter elite, preferente en prestatie merries en hengsten, aan zowel vaders als moederszijde. In de sport laten de nakomelingen uit deze stam ook zeer goed van zich horen, zelf heeft ze een geweldige keuring gelopen met extreem goede punten, ook is ze tijdens de EPTM merrie test van het KWPN naar huis gegaan met mooie punten.  Kilian was de topper van het najaarsonderzoek in 2018 met 84.5 punten !

Kilian is mooi, en imponerend, Hij is super gefokt met de vrije bloedvoering, en is extreem talentvol, een compleet dressuurpaard. Hij staat in training bij Bart Veeze, die hem rustig op gaat leiden voor het echte werk, de eerste trainingsfilmpjes kreeg ik kippenvel van !

Deze vierjarige in Hannover gefokte dressuurhengst is in het najaar van 2018 bij het KWPN ingeschreven met maar liefst 84.5 punt. Zijn instelling en goede achterbeengebruik maakt hem zeer interessant voor de Nederlandse fokkerij.
Het onderzoeksrapport van het KWPN omschreef Kilian dan ook als volgt.
Kilian is een eerlijke, sympathieke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst is werklustig en laat zicht door zijn ruiter goed bewerken. De stap is zuiver en goed tot zeer goed van ruimte en word met veel lichaamsgebruik getoond. De draf is goed van ruimte met een goede gedragenheid. De galop is lichtvoetig, bergop, heeft een zeer goede beentechtniek en zeer goed van ruimte. Kilian beweegt met een goede souplesse, houding en balans. Als dressuurpaard heeft Kilian veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Zijn vader Sir Donnerhall behoort al jaren in Duitsland tot de best fokkende Sandro Hit zonen. Zo tekent hij voor het vaderschap van wereldkampioenen, Bundeskampioenen, prijstoppers en keuringskampioenen. Sinds jaren domineren zijn nakomelingen de Bundeskampioenschappen, zoals geen andere hengst heeft gedaan: Smirnoff Bundeskampioen 2015 5-jarigen, Special Diva Bundeskampioene 2014 3-jarigen, Sir Heinrich Bundeskampioen 2014 6-jarigen, Stanford bronzen medaille 2012. Zijn zoon Sa Couer was in 2012 en 2013 wereldkampioen bij de jonge dressuurpaarden in Verden en met 2,31 miljoen Euro de absolute prijstopper tijdens de PSI-veiling in Ankum. Niet minder bekend is zijn grootvader De Niro, die al sinds jaar en dag de dressuurindexen aanvoert.

We hopen op een gezond veulen in 2020 uit deze prachtige combinatie van twee geweldige paarden !

 

 

 

Governor(v. Totilas)  X Venice Elite/Ibop/Dressuur V. Negro. April 2020.

Governor-1[1]Cornelissen-A-Governor-ERME16R731173[1]Cornelissen-A-Governor-ERME16R731213[1]

 

 

Venice Elite/Ibop/Dress V. Negro verwacht in 2020 weer en ook, net als Viola een veulen van de legendarische bewezen hengst Governor, een combinatie waar met zorg over nagedacht is. Governor behaalde in de zomer van 2017 een zilveren medaille onder zijn amazone Adelinde Cornelissen tijdens de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden. Nadat hij al een fantastisch NK had gelopen en als 4- en 5-jarige altijd vooraan heeft meegelopen tijdens de KWPN hengsten-competitie. Als 3- jarige werd Governor in 2014 al bekroond als reservekampioen van de KWPN hengstenkeuring. Dit jaar werden maar liefst 10 zonen van hem aangewezen voor de tweede bezichtiging. Een ongekend aantal. Deze nakomelingen uit zijn eerste jaargang vallen op door hun moderne dressuurmodellen en sterke bewegingen.Deze goede prestaties zijn te danken aan Governor’s uitzonderlijke pedigree. Zijn vader is Totilas, het allerbeste dressuurpaard van zijn generatie, die vele wereldrecords vestigde en een fenomeen was onder het zadel van Edward Gal. Zijn moeder is de bekende merrie Orleans (v. Jazz) de volle zus van Olympiadepaard Parzival (Adelinde Cornelissen) en Fleau de Baian die inmiddels ook zeer succesvol is onder Adelinde Cornelissen op Lichte Tour niveau.  Onze Venice, de dochter van Negro, die zich inmiddels ook in sport en fokkerij ruimschoots heeft bewezen, is dit een mix van louter top dressuur bloed verenigd in het te verwachten veulen !   We verwachten dat Governor in combinatie met onze Venice, een wederom een sterk gebouwd veulen met maat en bloed en een sterk achterbeengebruik, zo ook voor later veel aanleg voor de dressuur met veel vermogen en aanleg om te schakelen, zoals Negro dit doorgeeft. Hopelijk komen onze verwachtingen uit , vol verwachting klopt ons hart !

Imposantos (v. Wynton ) X Heart Catcher v.Keur/Ster/Prok v. Armani. Begin 2020.

 

e35a2e9ded06ddf854304ea86ceb6b11_kbimposantos2[1]SERIE-45-Imposantos-v-Wynton-x-Zarina-elite-ibop-prok-v-Krack-C-Medium-1[1]f.jwwb.nl_public_g_w_t_temp-kiopimfkxffxlmiyphsr_g04ftg_VeezeB-Imposantos-DenBosch-1[1]

Bart Veeze - Imposant W KWPN Kampioenschappen 2017 © DigiShots

© DigiShots

 

Onze zelf gefokte zwarte parel Heart Catcher v.keur/ster/prok v Armani x Ferro verwacht in 2020 weer een veulen van de jonge fantastisch gefokte hengst Imposantos v Wynton X Krack C. Elke keer als ik hem zie dan bezorgt hij mij kippenvel, wat een wereld paard ! Deze zeer werkwillige hengst wist als drie jarige de VSN trofee te winnen onder zijn vaste ruiter Bart Veeze. Een half jaar later in de zomer van 2017 behaalden ze een derde plaats tijdens de PAVO-cup voor vier jarige dressuurpaarden.
In het najaar van 2017 werd deze opvallende verschijning na het zeer goed afleggen van de verrichtingstest bij KWPN goedgekeurd met niet minder dan 89 punten en mocht zicht daarmee de verrichtingskampioen noemen. Alle onderdelen werden beloond met een 9. Met uitzondering van de galop waar hij een 8.5 voor kreeg.Het KWPN verrichtingsrapportage is zeer lovend:
“Imposantos is een eerlijke, betrouwbare en ongecompliceerde hengst. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, actief en zeer goed van ruimte. De draf is expressief, goed van ruimte met een actief en krachtig ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop is krachtig bergop met zeer veel gedragenheid en ruimte. Imposantos beweegt met een zeer goede houding met zeer veel balans en lichaamsgebruik. Als dressuurpaard heeft Imosantos zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel”.
Vader Wynton wordt door Madeleine Witte-Vrees uitgebracht op Grand Prix niveau. De moeder van Imposantos is een Elite dochter van Krack C die meerdere achten behaalde tijdens de merrietest. Verder komen uit deze merrielijn de KWPN gekeurde hengsten Landeur en Tolando. Moeder Zarina is een halfzus van het Grand Prix-dressuurpaard Tarina (v Jazz) van Katja Gevers, en uit de lijn komen diverse sportpaarden op ZZ-Licht-niveau en hoger, zoals de Lichte Tour-paarden Best Caol (v Daddy Cool) en Erina (v Jazz).

De 4-jarige dressuurhengst Imposantos is met topcijfers en een totaal van 89 punten ingeschreven in het KWPN-stamboek. In Ermelo was de eindpresentatie van de Wynton-zoon, die in de zomer van 2017 zomer derde werd tijdens de Pavo Cup.

De zwarte Imposantos (gefokt door W. Wijnen uit Berlicum) van Theo Driessen kreeg voor de galop een 8,5, voor de overige onderdelen allemaal een 9. ‘Imposantos maakte in de van 2017 zomer zijn mooie afstamming al waar tijdens de Pavo Cup en ook tijdens het verrichtingsonderzoek heeft hij een zeer goede indruk achtergelaten,’ licht de voorzitter van de hengstenkeuringscommissie Bert Rutten toe.

‘Het is een hengst met een heel goed dressuurmodel. Bewegen doet hij met veel expressie, zweefmoment en beentechniek.’

In 2018 EN 2019 wint Imposantos met overmacht de PAVO cup met zijn ruiter Bart Veeze. Vol verwachting tellen we af naar dit bijzondere genetisch samengestelde veulen naar 2020 !

 

Kilian v. Sir Donnerhall  X Kyrie Eleison Elite v Lord Leatherdale. Begin 2020.

bew40-Kilian-Singapore-v-Sir-Donnerhall-x-Darina-v-De-Niro-stand[1]1522872751_kilian_singapore_v_sir_donnerhall_x_de_niro_hoofd_(medium)[1]1547411748_kilian_v_sir_donnerhall._bart_veeze2[1]f.jwwb.nl_public_g_w_t_temp-kiopimfkxffxlmiyphsr_j4n6vb_KilianvSirDonnerhallBartVeeze9zonderspant[1]kilian-singapore-700x605[1]

Onze zelf gefokte elite merrie Kyrie  verwacht haar tweede veulen in 2020 van de jonge zeer getalenteerde jonge hengst Kilian die onder het zadel loopt met Bart Veeze. Deze zeer moderne hengst is naar onze mening een aparte onder het zadel.

Zwart
1.70m
Geboren 24-5-2015
Goedgekeurd: Hannover, KWPN. Deze vierjarige in Hannover gefokte dressuurhengst is in het najaar van 2018 bij het KWPN ingeschreven met maar liefst 84.5 punt. Zijn instelling en goede achterbeengebruik maakt hem zeer interessant voor de Nederlandse fokkerij.
Het onderzoeksrapport van het KWPN omschreef Kilian dan ook als volgt.
Kilian is een eerlijke, sympathieke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst is werklustig en laat zicht door zijn ruiter goed bewerken. De stap is zuiver en goed tot zeer goed van ruimte en word met veel lichaamsgebruik getoond. De draf is goed van ruimte met een goede gedragenheid. De galop is lichtvoetig, bergop, heeft een zeer goede beentechtniek en zeer goed van ruimte. Kilian beweegt met een goede souplesse, houding en balans. Als dressuurpaard heeft Kilian veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

 

Kyrie heeft in de zomer van 2018 een geweldige keuring gelopen, en is met hoge punten opgenomen in het stamboek, onder andere 80 voor exterieur, 80 draf en 85 op de galop. Op de centrale keuring werd ze derde van haar leeftijdsgroep, en voorlopig keur verklaard. Haar moeder Viola kennen we allemaal en behoeft geen uitleg. Uit deze lijn komen zeer veel goede sport en keuringspaarden, en niet te vergeten het Olympische paard Cosmo onder Sonke Rotenberger, die zéér nauw verwant is aan Kyrie én Viola. Het is ontzettend gaaf en speciaal om nu bij Kyrie het tweede veulen te verwachten, met heel veel blijdschap tellen we hoopvol af naar naar 2020, dat we een gezond veulen mogen krijgen.