Ga terug

Lela Stiek JCS. Drachtig van Ziyech voor 2023. Geboren !

Lela Stiek JCS Ster/D-oc/Eptm dress. v. Charmeur x Venice Elite/Ibop/Dress v Negro. Stokmaat 1.69. Geboren op 12 April 2016 in onze eigen stal. Haar karakter is echt fantastisch, en ook onder het zadel wil ze echt voor je gaan ! Een eigen fokprodukt waar we mega trots op zijn.

We hebben haar op drie jarige leeftijd een Eptm van vijf weken laten lopen, en die heeft ze succesvol afgerond. Geslaagd en als stermerrie mocht ze het KWPN centrum in Ermelo verlaten, hoe trots kun je zijn als fokker ! Een mooie cijferlijst mee, en de dames van de Eptm verdrietig dat ze naar huis ging omdat het de liefste en gemakkelijkste was van de hele groep deelnemende paarden. Dat is dan het mooiste compliment die je kunt krijgen, en diep in je zak kunt steken.

De KWPN goedgekeurde hengst Charmeur won in 2011 de Pavo-cup voor vierjarige dressuurpaarden onder het zadel van zijn Emmelie Scholtens. De hengst behoort tot een van de meest veelbelovende jonge dressuurpaarden van dit moment.

De vader van Charmeur is de Westfaler hengst Florencio, die met Hans Peter Minderhoud op zowel vijf- als zesjarige leeftijd Wereldkampioen bij de Jonge Dressuurpaarden werd. Later werd hij enige tijd uitgebracht in de internationale Lichte Tour dressuur. In 2008 en 2009 won het bewegingswonder de VHO Trofee.

De moeder van Charmeur is de elitemerrie Trendy, een dochter van de preferente hengst Jazz die met Tineke Bartels uitkwam in de internationale Grand Prix dressuur. Trendy is eveneens moeder van de in Denemarken goedgekeurde hengst Edelman en de keurmerrie Brendy, de volle zus van Charmeur. Grootmoeder Endy, een dochter van keurhengst Ulft voert de predikaten keur, preferent en prestatie en behoort absoluut tot de elite van de KWPN fokmerries.

De moeder van Lela is VENICE, Elite/Ibop/Dress. v. Negro X Flemmingh X Notaris. Stokmaat 1.72. Venice is een merrie met een prachtig exterieur,een zeer fijn karakter en bewegen kan ze super! Ze is keur geworden door een geslaagde IBOP test af te leggen. Negro, de vader van Venice, ook wel genoemd de troonopvolger van Ferro, nu keur én preferent in het rijtje der allergrootsten. Een passende bekroning voor deze zwarte kroonprins. Negro heeft bewezen zijn goede en sterke eigenschappen nadrukkelijk en rechtstreeks via zijn dochters door te geven. Zijn nog jonge nageslacht maakt in grote getale (inter)nationale doorbraak en furore. Een klein groot voorbeeld niemand minder dan de dubbel olympisch goud winnaar Valegro.

Foto’s en filmpje van Lela 2 weken onder het zadel.

IMG_8690IMG_8874IMG_8866

 

Eerste beoordeling Eptm-test KWPN Ermelo. 2019.

 

Voor het oog van de jury de eerste beoordeling, en hier loopt ze vier weken onder het zadel.

Eindexamen na de vijf weekse test en opname stamboek.

En daar loopt ze als volleerd dressuurpaard het examen , slechts acht weken onder het zadel, zo enorm trots !

En nog even opstellen voor de jury voor de stamboekopname en een rondje aan de hand.

Foto’s Stamboek opname Eptm Ermelo 2019.

IMG_9750IMG_9736IMG_9756IMG_9762IMG_9761

Aan de hand gaf ze nog even een showtje weg !

Thuis in de wei.

IMG_0002IMG_9877IMG_9941

Na het harde werken, lekker thuis in de wei vakantie vieren. Ze is nog maar drie jaar, dus lekker uitgroeien !

Lela Stiek JCS vier jaar en Elite !

IMG_0036IMG_0176IMG_0091IMG_0068IMG_0131IMG_0072IMG_0176 - kopieIMG_0175

Op 8 juli 2020 mag onze Lela het elite predikaat in ontvangst nemen in Bronneger ! Wat een geweldig moment, weer een elite merrie erbij ! Hoe trots kun je zijn , en ze lijkt zelf ook helemaal trots op de foto’s ; ) Nu hoopvol aftellen naar haar eerste veulen van Joop TC in 2021 !

 

 

 

 

 

Op de foto’s de hengst